Quicktime streaming mov és a Podcast Addict

Vannak közszolgálati adók, amik az adóból készült szórakoztató műsorokat podcast (RSS feed!) formában a köz rendelkezésére bocsájtják. Ilyen a német ZDF is, ahol a(z egyik) kedvenc műsoromat akár podcatcherből is nézhetném (Küchenschlacht) – ha valaki csókos az MTV-nél, akkor fel lehetne dobni a labdát, hogy kérem így is lehet…

A baj viszont az, hogy az RSS feedbe média file-ként megadott .mov tartalma szöveges (és nem bináris, ahogy elvárnád):

RTSPtext
rtsp://a1966.v1252936.c125293.g.vq.akamaistream.net/7/1966/125293/v0001/mp4.od.origin.zdf.de.gl-systemhaus.de/none/zdf/13/12/131202_montag_dku_1456k_p13v11.mp4

A Podcast Addict fejlesztője sajnos helyből dobott vissza, hogy ez egy fake .mov lenne, pedig nem, csak sajnos nem lehet vele semmit se kezdeni, hacsak nincs Quicktime telepítve a gépedre (RTSPtext), ami mondjuk Android esetében elég esélytelen (iTunes-szal nem néztem, de kételkednék).

Azt azért nem tartom valószínűnek, hogy a szolgáltatás felhasználási feltétele nem engedi a letöltést, mint a Youtube-nál (ott egy kicsit analizálgatni kell a HTML oldalt, hogy megkapd az mp4 file elérését), viszont mindenképpen kell minimális fejlesztést eszközölni, hogy érdemben meg lehessen tekinteni a videót.

Mondom én, hogy minimális, mert ránéz az ember a .mov file-ra, látja, hogy 1KB alatt van, és akkor bevillan a sanda gyanú, hogy ez valami meta file lehet, belenéz, textuális (mondjuk rákeres az rtsp:// -re), lecseréli a protokolt http:// -re, aztán működik is, mert a háttérben azért mp4 file van, ami meg jó.

Mivel a dolgok jelenlegi állása szerint a fejlesztő bár ASAP válaszol a levelekre (jó pont), fejleszteni ilyen esetben nem hajlandó (rossz pont), úgy az átalakított Youtube RSS-ek mellé beemelem ezt a szösszenetet is.

A felhívás továbbra is érvényben van, ha akár Youtube feliratkozásodat akarod letölthető RSS feedre váltani, akár ZDF sorozatokat és filmeket akarsz podcatcheren keresztül nézni, úgy szólj nekem.

Előzmény: Youtube és a podcatcher

[appbox googleplay com.bambuna.podcastaddict]