Csajozási útmutató geekek részére

Mottó: a vázlatok között is vannak jó bejegyzések.

Ha már az előbb szerepjátékról volt szó, nem mehetek el szó nélkül az SFPortál.hu-n megjelent Csajozási útmutató szerepjátékosok részére szösszenet mellett.

Tapasztalatom szerint az írás mindenképp hiánypótlónak tekinthető a szerepjátékosok körében. Ugyanez az írás minimális módosításokkal nyugodtan alkalmazhatják a geekek is.

Srácok: a ketchup foltos póló lehet, hogy funkcionálisan még kielégítő, de tényleg nem szexi.

Minden férfi életében eljön az a pillanat, mikor nem bosszúsan, hanem irigykedve gondol arra a társára, aki egy lány miatt mondja le a péntek esti WOW-ot. Ha felmerül benned az a gondolat, hogy egy hús-vér Nő több izgalommal szolgálhat, mint a legújabb Debian release, akkor ideje a tettek mezejére lépned.

Szerezz be egy tükröt. Ahogy egy gépet értékelhetünk a processzor teljesítménye alapján, ugyanígy meghatározta a genetika a miénket is. Számszerűsítsd, amit látsz. A fejed formáján nem segíthetsz, de a fogmosás és a fodrász sokban javít a helyzeten. Bónuszpontot is szerezhetsz pl az öltözködéssel. A számodra „lezser” kinézet még a geek Nő szempontjából kosznak és borostának tűnik. Ha van húgod, kérdezd meg (ha nincs, adoptálj egyet). Ha kernelt fordítasz, vagy épp Doctor Who-t torrentezel és nincs egy seeder sem a közelben, akkor a sörösdoboz emelgetése helyett inkább kotord elő a súlyzót az ágy alól. Ne feledd, nem csak a programot lehet optimalizálni, hanem a testedet is.

Ha a demó verzióra vágysz:

1. Ez olyan, mint amikor először próbálsz ki egy új software-t. Ne csak nézegesd, légy aktív, próbálkozz, mely funkciókkal érheted el a kívánt hatást. Ha az első akció balul sül el, akkor mással, máshol újra próbálkozhatsz. A kudarcok megtanítanak az íratlan szabályok ismeretére és idővel egyre jobb leszel.

2. Ha megvan a célszemély, akkor légy elérhető. Lásson sokat, hogy kedveljen. Ugye milyen jó fej a fafej haverod. aki történetesen a nő öccse?

2. Minden cserealapon működik. Ha lanpartyt csináltok, akkor az egyik piát, másik pogácsát hoz. Légy bőkezű az anyagiakban, hogy másban ő is az legyen…

3. Beszélgess! Az intimitás itt kezdődik. De ne a géped lelkivilágáról vagy a legújabb bigyódról, mert akkor ott is végződik, hanem ami a Nőt érdekli (kivétel, ha geek csajt bűvölsz). Ha dolgozik, beszéltesd a kolléganőkről. Ha tanul, és bölcsész, akkor érdemes a Bookline eladási listáját megnézni, és néhány tartalomjegyzéket elolvasni. Ő biztos felvilágosít, mit imádott az adott könyvben. Ha elakadsz, mentődobásként használd a „szerinted is két isten van?” szöveget.

4. Ha a szövegelés nem hoz sikert, akkor használd az érzelmi hatást. Mennyivel izgalmasabb, ha összeakad két driver és az  OS újrainstallálása a tét. Kérd meg a harcművész haverjaidat, támadjanak meg. Mentsd meg a Nőt, és szerezz pár monoklit. Innentől Te vagy a hős lovag.

Ha hosszútávra tervezel:

1. Legyen bennetek valami közös. Ha imádod az Applet, legyen legalább egy iPodja, de ne kezdj vele, ha számára csak Windows XP a használható rendszer. Jobb a békesség, az ilyen ellentétek állóháborúhoz vezethetnek. A különbözők ugyan vonzzák egymást lásd: férfi a nőt, de ez kevés kompatibilitáshoz. A belsőségeket illetően maradj a hasonlónál. Legyen közös érdeklődési körötök, mint a Facebook, Pinterest vagy Spotify. De semmiképp ne legyetek teljesen egyformák.

2. Figyelj a környezetre; a lényeg mindig a háttérben lapul. Az élet olyan, mint a jó software designer: burkoltan, de eléd teszi az infókat. Nézd meg az anyját, mert pár év, és hasonlítani fog rá. Ha Win 3.1-re hajaz, menekülj. Nem minden OS-t kell frissíteni.

3. Tud önállóan működni? Folyamatosan a daemon-jait kell újraindítgatnod, azaz tapadós, vagy ellenkezőleg, ha bebootol, akkor már nem kell sokat birizgálni, de néha kidob a shellből?

4. Ha minden ideális, ne válts OS-t, de azért kipróbálhatsz új szoftvereket is.

7. Ha baj van, konstruktívan old meg, ne egyből az újrainstallal kezdj.

Bár az élet látszólag furcsa és veszélyes, hidd el menni fog ez. Ne bátortalanodj el! Gondolj arra, hogy a Nő olyan, mint az első PC-s játékod: küzdened kell vele, de szeretned is és pátyolgatnod, hogy közösen eljussatok a végkifejlethez.