DIY Nexus 7 állvány olcsón és könnyen

Hátulról

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/lipilee/status/315054653706473472″]

A LEGO a gyereké, a 3D nyomtató még készül, állványra meg szükség van. A megoldások száma végtelen, én egy roppant olcsó és könnyen összerakható cuccot kreáltam.

Anyag és szerszámlista

  • Hobbi-dekor lap (OBI-nál kapható habosított műanyag, a plexiknél van, máshol nem láttam)
  • Tapéta (padlószőnyeg) vágó
  • Vonalzó
  • Forró ragasztópisztoly + rudacskák
  • + valamilyen (lehetőleg fa) alátét

Ha nincs otthon hobbi-dekor lap (nekem volt, mert már a konyhában ebből csináltam fiók-osztó-izét), akkor ez egy pár ezer forintos beszerzés. Ha tetszik az alább leírt munka vele, akkor érdemes a legjobb ár-érték arányút beszerezni a hordozható méretekből.

Nekem a kisebb méretű ragasztó pisztolyom van, valami 500-1000 forintos akcióban vettem valamelyik barkácsboltban. A ragacs drágább bele, mint a nagyba (amit szintén lehet 1000 forint körül akcióban beszerezni), de kisebb a feje és ezért (szerintem) könnyebb vele ügyködni.

A tapéta vágóból van egy jó minőségű fém házas, abba vastagabb és stabilabb penge kell, mint a 100 forintos műanyagba, de azzal is vágtam már és működött az is, csak sűrűbben kellett pengét cserélni.

Munkamenet

A hobbi-dekor lapból az alábbi méreteket vágtam ki (amivel nem lett tökéletes, de hátha valami hasonlóra vágysz és nem akarsz sokat gondolkodni a megoldáson, én is hasra ütve vagdostam).

  • (A) 1db 70 x 165 téglalap
  • (H) 1db 50 x 100 téglalap, átlósan félbevágva (két derékszögű háromszög kellett)
  • (M) 3db 20 x 160 téglalap
  • (T) 4db 20 x 25 téglalap

2db 20 x 160-as téglalapot (M) egymáshoz ragasztottam, ahogy a 4db 20 x 25-ből (T) is kettőt-kettőt egymáshoz ragasztottam.

A (H) háromszögeket a derékszögű résznél a képen látható módon a dupla 20 x 160-as (M) lapokkal egymáshoz rögzítettem, majd az egészet az (A) lapra ragasztottam. A harmadik (M) lapot a két oldalfallal (H) és az alappal (A) egy tetszőleges helyen összekötöttem, hogy további stabilitás adjon az állványnak.

A két (dupla vastag) (T) lapokat a képen látható módon az (A)-ra ragasztottam, meglepően stabil eredményt kaptam és meg se kottyan neki se a tablet, se az, hogy tapizom (ami ugye a cél volt, de nem bíztam annyira ebben a forró ragasztó cuccban).

A modell hibái

A tabletet csak vízszintesen lehet elhelyezni és mert nem mértem ki (nem terveztem meg Sketchupban vagy hasonló CAD programban), ezért nem fekszik fel mindenhol az állványra.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. billig lån
  2. ipad3 pris
  3. janvier 5th

Comments are closed.