Memoto lifelog kamera

Emlékszel a Final Cut-ra Robin Williams-szel? Azért egy kicsit királyság volt, hogy végig lehet nézni az életünket. Oké, implantátum, oké, egy objektívnak beállított külső “vágó” teszi szebbé az életünket rokonaink és barátaink számára.

A Memoto azon dolgozik – 25 nappal a vége előtt majd tízszeres céleléréssel – hogy implantátum nélkül már most valóság legyen a film. Vagy legalábbis valami hasonló.

A kész kamera percenként két képet lő, persze geotaggel ellátva, mert anélkül honnan tudnád Alzheimeres korodban, hogy hol (és mikor) készült a kép.

A képek a számítógépen keresztül töltődnek majd fel a Memoto szerverére, ahol a koordinátákból ország, város, utca, POI lesz, ami segít a kereshetőségben és a rendszerezésben.

Az ötlet jó, sőt remek, egyszerre vonz és taszít.

Vonz, mert szívesen használnék én is ilyet, taszít, mert nem szeretném, ha akár automatikusan, akár manuálisan muszáj lenne feltöltenem bármilyen third party szerverre. Ja, és drága. 279$ lesz a vége, legalábbis a tervek szerint.  Azért ha elkészül, akkor megszaglászom 🙂

Közben körülnéztem a piacon, és ilyen pici, időjárásbíró kivitelben egyrészt nincs alternatíva, másrészt a goPro is 249$.

via Memoto on Kickstarter.