Dropbox szabadság – szerelem

Az összes cloud-os infotárolós dolgot komoly fenntartásokkal kezelem. Egész egyszerűen nem lehet tudni, hogy ki és mikor tárolja plain text-ben a jelszavad, nem tudhatod, hogy milyen cuccokba néznek bele, csak azért mert megtehetik, és ezekkel az adatokkal hogyan élnek vissza.

Ugyanilyen fenntartással kezelem a Dropboxot, is, amire viszont lelkesen feliratkoztam, s bár a Box.com-on 50G helyem van, és most már egy akció miatt szinkronizálni is tudok velük Windowsból, még mindig a Dropbox a kedvenc. Még akkor is, ha csak ötöd annyi helyem van, mint a Box.com-on.

Ha esetleg még nincs Dropboxod, de kedvet csináltam hozzá, neked is, nekem is +500Mb helyet jelent, ha tőlem iratkozol fel.

Egyszerű, mint a faék

Regisztrálsz, letöltöd a progit a céleszközre (eme két lépést mobilon pont fordítva kell csinálni) és már működik is. A gépedre leszinkronizálandó könyvtárakat a programban beállíthatod, ergó ha a WordPress backup-od megy oda (mert ilyet is lehet ám!), akkor azzal nem biztos, hogy foglalni akarod a notebookodon a véges tárhelyet.

Gyors

Persze csak annyira, amennyire a neted.

Bárhonnan elérhető

A webes felülete elég kényelmes ahhoz, hogy ott is használni tudd, ahol nem telepítheted a programot, vagy az app-ot.

Megosztható

Akár egy-egy file-hoz, könyvtárhoz akarsz csak olvasható hozzáférést adni, akár közös tárterületet akarsz egy vagy több cimborával létrehozni, max két lépésből megteheted.

Galéria

Ha a képeidet töltöd fel, akkor egy egész kulturált, ám egyszerű (faék) galériát ad. Maceramentesen, google és yahho (flickr) account nélkül.

Automatizált backup-ok

Egy csomó program képes arra, hogy ide mentsen (pl. Angry Birds), de IFTTT-tel is ide lehet küldeni egy csomó adatot.


A fenti pontok közül több olyan is található, ami az elmúlt hetekben megmentett a hörgéstől. Szabadságot adott, s csak erősebb lett a szerelem. Ezért, s nem másért született ez a bejegyzés is – bár nem fogok haragudni, ha rajtam keresztül regisztrálsz 🙂