45 másodperc hírnév: Audiolip micropodcast

Ha a blog az újságcikk, a twitter a rövidhír, akkor a podcast a rádióműsor, akkor az Audiolip a breaking news a rádióban. Ha a twitter a zaj, akkor az Audiolip a végső zaj – a szó szoros értelmében. Az alig egy hete indult lengyel közösségi oldal nem kisebbre, mint a twitter babérjaira tör.

Mind a weboldalukon, mind a Facebook oldalunkon meglepően kevés információt árulnak el magukról, csupán a sajtóhírből és a lengyel-angol nyelvi beállításból sejthető a cég eredete (a domain név tulajdonosa titkos).

Az Adobe Flash pluginen keresztül a weboldalról közvetlenül tudjuk a max. 45 másodpercnyi üzenetünket felvenni (a szolgáltatás indulásakor még csak 15 másodperc volt).

Jelenleg a legfrissebb, népszerű és random podcastek hallgatásából lehet választani, amiket facebookon és twitteren (hehe) is megoszthatunk barátainkkal.

Jelenleg minimális kontrollal rendelkezünk az adataink felett: regisztráció után még nem lehet sem az accountot törölni, sem az élesített hanganyagot törölni.

A közösség építés is gyerekcipőben jár, pontosabban szólva nem létezik. Nem tudok másokat követni, ahogy mások se tudnak engem követni, de gondolom ezt is idővel kifejlesztik. Végül is a twitter se abban a formában indult, aminek ma ismerjük.