Wheelman, a motorizált gördeszka

Wheelman
(via Coolest Gadgets)

Az élet néha érdekes dolgokra képes. Ezen a képen például egy Wheelman látható, a Coolest Gadgets 2011.nov.16-i bejegyzéséből. Fekete színben egy izgalmas Batman kütyünek látszik, s láthatóan ez keltette fel a bejegyzés készítőjének fantáziáját is, 500$-os ára pedig nem is olyan drága, ha figyelembe vesszük, hogy ezzel az eszközzel valóban élvezetes az off-road száguldás, de persze betonon is megállja a helyét.

Hogy honnan tudom mindezt? Anno még én készítettem a GasBoards honlapját (időközben elköltözött és más bloggerre talált), ahol egy magyar feltaláló a fenti 50 cm3-es motort cserélte le villanymotorra. Ennek eredménye a G-Board, amit fülldugó nélkül is vezethetünk, s ha kimegyünk a szabadba, akkor nem hozzuk a frászt a körülöttünk lévő természetre.

A G-Board – sok más alkalom mellett – megtekinthető és kipróbálható volt a 2009-es Széchenyi futamon. Sajnos a fejlesztők azóta felhagytak az elektromos járművek készítésével – nagy kár, mert remek ötleteik voltak. Mementóul álljon itt egy videó, ahol Szász Ábel és Szász Csongor osztrák és magyar snowboard bajnokok próbálják ki első alkalommal a G-Boardot.