Startrek inspirálta jövő – mobiltelefon

Dr. Martin Cooper, az első modern mobil telefon feltalálója az eredeti Star Trek (Kirk féle) sorozatban látható kommunikátort nevezi meg inspirációként.
(via Wiki)

Pont ezért nem véletlen, hogy még a mai (még modernebb) mobil telefonok is időről időre visszanyúlnak – bár néha csak egy promó erejéig – a forráshoz és meglepik a trekkiket pár kommunikátorhoz hasonló kinézetű eszközzel.

Ericsson T10Ilyen volt pl. a 90-es évek második felében az Ericsson (Sony nélkül) T10, T18-as sorozata, amiből pont egy ilyen mustársárga példánnyal rendelkeztem magam is.

A telefon remekül működött, amíg a lehajtható “billentyűzár / hangterelő” lapocska le nem tört. Persze utána is jó volt, csak rosszabbul lehetett hallani, érteni, amit mondani akartam.

Bár miközben ezeket a sorokat írom, már gőzerővel dolgoznak a 2012-re tervezett 12. Star Trek filmen (avagy a második a reboot óta), tekintsünk vissza az előző filmre, ami 2009-ben jelent meg.

A Nokia Star Trek Commicator 2009-ben “jelent meg”, az Engadget szerint csak prototípusként létezik / létezett, viszont pont úgy néz ki (kívűlről), mint az eredeti kommunikátor, cserébe viszont pont úgy működik, mint bármely más SIM telefon.

Alakítottál már át bármilyen készüléket azért, hogy jobban hasonlítson a kedvenc sorozatod valamilyen emblemikus tárgyára?

via Engadget