Öt monitor két grafikus kártyával

Mivel még nem lehet kapni az AMD Eyefinity-t, nem kell kétségbe esni, hogy nem köthet öt képernyőt a gépére: két ASUS videókártyával is elérhető ugyanez az effekt (a képen látható összetételt egy Asus EAH5870 és egy Asus EAH5450 alkotja).

Akinek ez sem megoldás (mert pl. nem szereti a PC-ket, csak notebookot használ, mint Fotóriporter), annak javasolnám a I-TEC USB 2.0 VGA Display Adapter FullHD 1920x1080p külső USB-s VGA kártyát (36€ az Amazonnál).

Ennél a megoldásnál a szűk keresztmetszetet a notebookra helyezett USB csatlakozók száma adja. Amit kevesen tudnak (vagy legalábbis ritkán gondolnak bele), hogy azoknál az eszközöknél, ahol nem csak adatforgalom megy az USB-n, de áramforrásként is szolgál (pl. egyes scannerek, 2.5″-os külső winchesterek, telefon(ok) stb.) egy-egy USB portra csak egy-egy eszközt szabad tenni: a csatlakozón áthaladó áram mennyisége ugyanis véges.

Ilyenkor célszerű beszerezni egy 220V-ról táplált USB hubot is, mint amit az Amazon is árul és alig kerül többe, mint egy “sima”, táp nélküli hub.

via Deskography