Magyar scifiket angol nyelven

Van egy világmegváltó ötletem, ami igazából nem az enyém, de annyira támogatom, mint ha az enyém lenne.

Az ötlet az, hogy fordítsunk le magyar nyelvű sci-fiket angolra és adjuk el az amazon.com-on keresztül ebook formában. Szerencsére van, aki ezt az ötletet megvalósítaná: az SFPortál már régóta foglalkozik DRM mentes magyar nyelvű ebookok forgalmazásával.

Ha neked is tetszik az ötlet, akkor támogasd őket a Budapest Bank pályázatán, hogy megnyerjék az első antológiára való egy millió forintot.

Mondanom se kell, hogy ez ebook gyártással kitárulnak a határok. Végre megismerhetik az itthon népszerű és elismert írók műveit is külföldön, anélkül, hogy tonnányi fákat kellene kivágni és papír formában fuvarozni a világon keresztül. Bárki, akinek megtetszik egy könyv leírása, bárhol legyen is a világon, megvásárolhatja azt. Ez pedig jó a magyaroknak (nemzeti büszkeség), jó az íróknak (pénzt kapnak), jó a fordítóknak (ők is keresnek vele) és végső soron, de leginkább jó az egész magyar irodalomnak.

Szavazni a játékszabályok értelmében naponta egyszer lehet, én arra bíztatok minden kedves olvasómat, hogy ezt minél több napon tegyétek meg. Sokan szeretnék megnyerni az egy millió forintot, de nem fogsz találni még egy ilyen hosszú távban gondolkozó, valós üzleti terven álló ötletet.