FedCon XX. összefoglaló

A FedCon Európa legnagyobb sci-fi és fantasy találkozóját idén huszadik alkalommal rendezték meg, ezúttal először Düsseldorfban.

Az utolsó két napról az összefoglalómat az SFPortálon olvashatjátok:

Szerintem egy jó sci-fi találkozóhoz két dologra van szükség: ismerd a sorozatokat és a benne lévő színészeket, valamint a meghívott előadónak legyen egy jó napja: tudjon szórakoztatni. Tapasztalatból mondom, hogy ez nem mindig jön össze, viszont a XX. FedCon-nál nem volt egy szál probléma se

Élő találkozó a sci-fivel – XX. FedCon, 3. nap

Ahogy a bevezetőben mondtam, egy élvezetes conventionhöz elengedhetetlen, hogy a színészek is jól érezzék magukat, valamint képesek legyen (ez sem kis feladat!) a nézők bevonására, szórakoztatására. A XX. FedConon ez nem egyszer, de majd minden egyes, általam látott panelnél sikerült.

Scott Bakula, Marina Sirtis, Wil Wheaton, Robert Duncan McNeill, Garrett Wang, Paul McGillion és Dirk Benedict kedvéért újra és újra elmennék egy FedConra (ahogy Nana Visitor, Sir Patrick Stewart és Kate Mulgrow kedvéért is), pláne, ha többen is jönnek. Ez nem azt jelenti, hogy a többiek nem voltak jók: ez azt jelenti, hogy ők kiemelkedően szórakoztatóak voltak.

Már csak az a kérdés, hogy jövőre ott leszek-e: ha időben meg tudom oldani, akkor mindenképp.

Élő találkozó a sci-fivel – XX. FedCon, 4. nap