Elfeledett accountok: ICQ

Valamikor 1997 körül regisztráltam az ICQ-ra, a loginom 8 számjegyből állt (nem voltam early adapter, mert ’96 előtt még netem se volt) és a kétezres évek elejéig ez volt az elsődleges IM kliensem. Sőt, az egyetlen. Az emberek nyitottak voltak és nem volt gond, ha “barátkozós” módban úgy használom, mint más manapság a Chatroulette-et. Órákat töltöttem előtte és dumáltam ismeretlenekkel a világ minden tájáról. Nekem ez volt az a pillanat, amikor a világ kitárult.

Ázsiától Afrikán át Amerikáig minden kontinensről voltak beszélgető társaim, néhányukkal hónapokig elbeszélgettünk, másokkal 1-2 nap után megszakadt a kapcsolat. Izgalmas volt, felfedezhető, volt benne még valami bájos naivitás, nyitottság és őszinteség.

Igazából két accountom volt, mert persze az elsőnek elfelejtettem a számát (akkoriban nem nickname volt az azonosítás), aztán megtaláltam, de sose használtam többet.

Onnan jutott az egész az eszembe, hogy a Lifehacker olvasói szerint a Meebo a legjobb IM kliens okostelefonra, én meg kipróbáltam, s ha már arra jártam, akkor megnéztem, eszembe jut-é még a 8 jegyű számom. S láss csodát, eszembe jutott!

A nagyobb csoda azonban az volt, hogy hárman még online-ok is voltak rajta, én pedig egy pár napig most már nézni fogom a listát, hátha valamely elfelejtett haver újra előkerül.

Már csak az a kár, hogy a Pidginemnél valamiért nem működik az ICQ…

1 Comment

  1. Én kb ezer éve nem ICQ-zok, és az azonosítómat hiába mondta meg valaki, aki már akkoriban is ismert, mikor használtam. A jelszó emlékeztetőjük valahogy sose működik, én meg 10 évvel ezelőtti, és legalább 5-7 éve nem használt jelszavakra nem emlékszem már…

Comments are closed.