Android – Outlook szinkronizáció GCal nélkül

Kaptam ugye egy Sony Ericsson Xperia X10-et (azt hiszem van is róla videó, hogy kibontom, csak még nem raktam fel YouTube-ra), ami Androiddal működik és amibe rövid úton belül beleszerettem – még úgy is, hogy ez csak 1.6-os.

Az Android ugye a Google-től jött, ők meg szeretik a saját szolgáltatásaikat használni, én viszont nem. Legalábbis nem cégesen, mert letörik a kezem, a derekam, ezen kívül felkötnek és kerékbe törnek, ha a céges dolgokat felrakok a nagy testvérhez.  Viszont alapban az Android csak a Google Calc-kal hajlandó.

Megoldásként javasolják, hogy tegyem fel az Outlookot a Google-re (de ezt nem lehet stb), végül találtam egy Windows-ra telepítendő Android-Sync progit. A mobilon engedélyezni kell az USB Debug módot, utána telepítés után lehet Outlook kontakt listát és időpontokat.

Figyelembe véve, hogy a program még csak pre-alpha állapotban leledzik, “apró” bugként még elfogadható, hogy azokat a meeting-sorozatokat, amiket korábban vettünk fel és aktuális lenne, nem teszi be a napi notification listába. Remélem ezen hamarosan változtatnak, mert utána tökéletes lesz.

Update: A GCalc az természetesen GCal, azaz Google Calendar.