Kensington Notebook tápegység

kensington

Mottó:

Ha az embernek nincs az eszében, legyen a pénztárcájában.

Másfél éve kellett beszereznem egy Kensington Notebook tápegységet mert a céges Dell gépemhez elfelejtettem töltőt hozni magammal – töltő nélkül pedig nem tudok dolgozni. A dolgot nehezítette, hogy szombat este volt, a Dell-nél nem volt külön vehető töltő, a közeli Office Depot*-ban lévő általános töltők meg nem adtak le elég áramot a Dell-hez.

*A Depot-ban roppant segítőkész eladó dolgozott, aki óvatosan kicsomagolt mindent és megengedte, hogy kipróbáljam, mert szomorú lenne, ha hiába adnék ki 20.000 Ft-ot a cuccra.

Végül a Média Markt-ban sikerült a fenti darabot meglelnem (ára 25.000 Ft körül mozgott), vásárlás után a helyszínen kipróbálnom (a 3 napon belüli visszaadás miatt) és örülnöm, mert ez végre működött.

A Kensington nem csak 220V-ról szed áramot notebooknak, hanem kocsiból is, és van egy USB csatija, amivel USB-ről töltendő eszközöket közvetlenül lehet rádugni, szóval egy remek eszköz, amit – kizárólag a Dell-lel és pár USB cuccal – sok formában használtam.

Egy baja van csupán: a Samsung NC 10-zel nincs kompatibilis csatija.

Ma viszont egy teljesen új felhasználási módját találtam meg. Régóta keresem az aksiról működő fúróm töltőkábelét. Valahova elzűröztem és sehogy sem találom. Az előbb viszont rájöttem, hogy a H jelű adapter tökéletesen passzol a fúróhoz. Most már csak meg kell várnom, amíg az aksiban megint lesz áram …