Sir Patrick Stewart

Emlékszem életem első Con-jára, a MOM parkban volt, Merras szervezte és a díszvendég Patrick Stewart volt. Emlékszem ő volt az első színész, akit angolul megértettem – neki és az akkoriban a Sky One-on futó Star Trek: The Next Generation sorozatnak köszönhetem, hogy ma értek angolul (egyébként Worf volt az utolsó, akit sikerült megértenem).

Persze láttam őt az X-Men Xavier professzoraként is, de ha igazán jót akarunk tőle látni, akkor nézzünk körül a Hallmark műsorán. Nézzük meg őt II. Henrikként az Oroszlán télenben, a A Christmas Carol-ban. Játszott jobb és kevésbé jó filmekben, de mindig 100%-ot adott, legyen bár Az összeeskövés elmélet Dr. Jonas-a, vagy Richárd király a Robin Hood-ban.

Szerepjátékosként persze nem szabad elfeledni azt sem, hogy ő volt a hangja Khelban “Blackstaff” Arunsun-nak a Forgotten Realms: Demon Stone videójátékban.

Csak egyet sajnálok: eddig egyszer sem láttam őt élőben, színpadon, pedig még mindig játszik Shakespeare szerepeket Londonban. Talán majd legközelebb…

Szóval nincs felesége, se barátnője és még se tudja, mi az a Star Trek?! Édes Istenem…

via Gizmodo