Újabb szerepjáték asztal

Egy újabb szerepjátékos asztallal találkoztam a GeekChic oldalon. A Sultan fantázianévre hallgató darab tényleg sikkes, ránézésre masszív, egy hevesebb játékot is jól bírhat. Előnyei között említeném, hogy nem csak a mesélőnek van kis fiókos asztalkája, de a játékosoknak is, és gondoltak a különböző térkép tárolásának megoldására is.

Természetesen rendelkezik pohártartóval, de van ceruza és kockatartó is minden játékos számára. Az asztal óriási, 6-10 játékos kényelmesen elfér körülötte.

A képek alapján két hátrányt látok: normális ebédlőasztalnak nem használható, mert nem lehet mellette normálisan ülni. Ha ebédlőhöz való széked van, akkor a vastag asztaltörzs útban lehet, valamint szerintem nem lehet rendesen látni a játék területet sem. Alternatívaként el tudok képzelni magasabb bárszék jellegű ülőalkalmatosságokat, amivel kötetlen étkezés a lefedett játéktéren megvalósítható.

A másik hátrány egyértelműen az ára. 8.850 USD a legbarátibb esetben is 1,7 millió forint, amit max. a legfanatikusabb játékosok hajlandók csak kifizetni.