Virtuális meghajtók könyvtárakból [Windows]

Azóta használom a vSubst szolgáltatást, amióta a cégnél a C: és D: meghajtó helyett már csak C: meghajtót raknak a notebookokra (az összes projektem viszont D:-re került évekkel ezelőtt).

Ez a vSubst lényege, hogy bármilyen könyvtárból meghajtót tud készíteni, és ezt a Windows újraindításakor helyre tudja állítani.

A gondot az USB meghajtók telepítése teszik: ha pl. a vSubsttal D: meghajtót állítunk be egy könyvtárnak, akkor a notebook CD/DVD eszközök (ezek is USB eszközként van jelen a rendszerben) vagy az USB-Stickek ugyanerre a meghajtóra kerülnek.

Ezt elkerülendő érdemes telepíteni az USBDLM (USB Drive Letter Management) programot, amivel beállíthatjuk, hogy az USB eszközök milyen meghajtók jeleit nem kaphatják meg.

Az USBDLM akkor is hasznos, ha nem virtuális meghajtókat használunk, hanem hálózati meghajtókat.

További info: Lifehacker

2 Comments

  1. Ha hosszú a path, akkor valóban jó gépelés spórolásra (pl: H:\ a “c:\documents and settings\énnevem\my documents” helyett), de nálam a korábban meglévő második partíció (d:) pótlására szolgált. Mivel minden munkabejegyzés azon volt, ahelyett, hogy a tárolt beállításokban a path-t át kellett állítanom, egyszerűen szimuláltam egy d: meghajtót.

Comments are closed.