Garancia elefánt

Eddig azt az elterjedt gyakorlatot követtem, hogy LIFO1 módon gyűjtöttem a garanciákat egy dossziéba. Évente egyszer végignéztem a dossziét és kidobáltam azokat a papírokat, amik lejártak. Ennek a legnagyobb hibája az, hogy fogalmad sincs, hogy egy adott dologra mikor jár le a garanciája, meddig lehet még ingyen elvégeztetni olyan hibák javítását, amik nem akadályozzák a működést, de zavaróak.

Most itt van a Garancia Elefánt (WarrantyElephant), ahol regisztrálást követően rögzítheted a vásárolt termékeket, a vásárlás dátumát és a garancia lejáratának dátumát. Az elefánt emailben figyelmeztet 6 hónappal, 1 hónappal és 1 héttel a lejárat előtt, és a weboldalon is kiemelve láthatod ezeket a tételeket.

Az online megoldás megszokott előnye pedig, hogy bárhonnan elérheted, ha bajba kerülsz egy termékkel kapcsolatban. Ehhez már csak az kellene, hogy a garanciajegy és a blokk bescannelésével jogosult lehess a javítás elvégeztetésére.

via MakeUseOf

1) LIFO: Last In First Out: ami utoljára bekerül, az akad először a kezedbe.

1 Comment

  1. érdekes de amíg blokk, jegy, vásárlást és kifizetést megörökítő fénykép és videofelvétel kell ahhoz, hogy egyáltalán elhiggyék, hogy érvényes a gari addig :S

    {[(LIFO valójában felhasználási/kivételi mód és nem gyűjtési)]}

Comments are closed.