Read it later

Uj firefoxox játékra akadtam, a Read it later pluginre. Különlegessége, hogy azon túl, hogy a bejelölt weboldalt (linket) hozzá adja a könyvjelző listámhoz (talán még a del.icio.us-os listámhoz is, de most nem ez a fontos belőle), offline módon is megtekinthetőek a weboldalak.

Ez utóbbi pedig azért jó, mert van vagy ezer oldal, amit szeretnék elolvasni – és meg  is érteni, de nem megy abban a tempóban, ahogy a google reader produkálja az újabbnál újabb és jobbnál jobb bejegyzéseket. Ilyenkor megnyitom őket egy újabb tab-ba, és bízom benne, hogy mihamarabb elolvashatom őket és dönthetek további sorsukról. Az FF ilyenkor gyorsan eléri az 1Gb RAM-ot, amitől picit megdöccen a gépem (mindössze 2G van benne), engem pedig arra kárhoztat, hogy vagy session mentés mellett lezárjam, vagy munka helyett blogokról, seoról és más érdekes dolgokról olvassak.

Most ennek vége, itt a Read it later, ami elmenti offline módon a weboldalt. Én pedig akkor is olvashatom őket, amikor nincs internetem, ráadásul erőforrásokból is csak a háttértárat veszi igénybe, a memóriát nem.