Adatmentés

Nem. nem fogunk átváltani adatmentő blogba.

A suszter cipője a lyukas, én meg nem akartam, hogy a szerveremmel legyenek a gondok. Mindenféle stabilitási elmet sikerült beszereznem. Néhány áramszünet és egyéb nyalánkság képes volt azonban felborzolni az idegeit. A jó hír, hogy minden adatom megvan, a rossz, hogy a hétvégémet azzal fogom tölteni, hogy még stabilabb filesystemet kapjon még stabilabb OS-sel. Azaz váltunk Solarisra.

Ehhez le kell rántani minden adatot a gépről, ami lassú és időigényes, mert annyira mégis lyukas a susztercipőm, hogy nem tudok rákötni egy új vinyót, amire 1:1-ben átmásolhatok mindent.

Jelenleg 10 órája mentek, és még nincs vége.

Kapcsolódó írások:

2 Comments

  1. részvétem, nekem is ez volt a legnagyobb parám saját egyszerű raid kiépítésében, hogy oké, hogy összerakok egy X méretűt, de ha bővíteni, stb. túrni akarom valószínű, hogy le kell menteni egy ugyanolyan X méretű másik tárhelyre, olyat meg honnan szedjek? 🙂

  2. Itt egyszerűbb az eset, 3x9G SCSI-UW vinyó van RAID-ben, tehát a mentés problémája nem a méretből adódik.
    A probléma összetett, egyrészt az SCSI mellett nincs IDE, másrészt van 2 napom az egész levezénylésére úgy, hogy közben még a saját ügyeimet is intézni kell. 3-4 órákat aludtam eddig, és ma se lesz lehetőségem sokkal többre.
    Holnapra működő, RAID-es rendszeremnek kell lennie, ha törik, ha szakad. 🙂

Comments are closed.